Mindfulness

Mindfulness bruger jeg i terapien til at give nervesystemer mere ro og balance, at øge nærværet og mindske tankemylder.

Mindfulness

Mindfulness er udviklet af lægen Jon Kabat-Zinn. Mindfulness er enkelt beskrevet at lære sine tanker at slappe af, de må gerne fortælle deres historier, men du kan vælge at lade historierne være og rette din opmærksomhed mod kroppen, det nuværende øjeblik og være åben. Det er uanstrengt. Det er, at lade alting være. På den måde opstår der nye forbindelser af fordybet kontakt til væren, uden at skulle og ville lave noget om. Det er en adgang, vi alle har muligheden for at genskabe – en mulighed, vi er født med. Det er ikke langt væk eller kræver meget arbejde – det er altid og har altid været lige her.

Mindfulness – min baggrund

Jeg var på en workshop med Jon Kabat-Zinn i 2005 i København, da Mindfulness var helt nyt. Siden tog jeg en efteruddannelse i 2009-2010, Mindfulness implementeret i psykoterapi, med Jens-Erik Risom, Susan Hart og Marianne Bentzen. Mindfulness blev der sat ind i en terapeutisk og neurologisk ramme.

Derefter har jeg taget et treårige forløb hos Jens-Erik Risom 2018-2020 i videregående Mindfulness-træning. 2019 har jeg modtaget undervisning i det meditative aspekt i dødsprocessen. Og 2021-23 følger jeg Jens-Erik Risoms treårige masterclass i Mindfulness samt endnu et undervisningsforløb i dødsprocessen.

Desuden har jeg deltaget i mange små forløb på Vækstcenteret, hvor nærværsmeditation er en del af undervisningen.

Mindfulness i terapien

Jeg bruger min erfaring med Mindfulness til at være nærværende, vågen, åben, neutral og kropsligt forankret. På den måde kan der være en ro omkring processen i rummet.

Derudover vil jeg tilbyde de kraftfulde og effektive Mindfulness-øvelser til selvregulering, så nervesystemerne kan finde mere ro, balance, uanstrengthed og opdage nuets usigelige muligheder for kontakt.

Neuroaffektiv psykoterapi i personlige omgivelser

Min klinik ligger tæt på Svanemøllen station med gode parkeringsmuligheder ved Svanemøllehallen. Jeg har klienter i hele Danmark, og jeg byder gerne indenfor i hjemlige og personlige omgivelser. Med udgangspunkt i Neuroaffektiv Psykoterapi og andre nænsomme og sansende måder at møde dig selv på, vil jeg støtte dig i gradvist at give slip på din uro, frygt og dine traumer og mønstre.

Mange af de vaner, vi har, relaterer sig til overlevelse. Gennem mødet med dig selv vil du opdage, hvilke indre stemmer, der går i alarm eller reagerer uhensigtsmæssigt - ikke fordi de er forkerte, men fordi det er det, de har lært. Du vil lære at give de indre stemmer et mere trygt modspil og en dybere kontakt.